To top

Multi-Storey Car Park for the Regional Hospital in Randers

Light and airy multi-storey car park eases access for patients, relatives and staff

MT Højgaard has built a multi-storey car park with a total of 564 parking spaces for the regional hospital in Randers. The total area is 14,600 m2.

For more information
contact us

Project Details

Project Name

Multi-Storey Car Park for the Regional Hospital in Randers

Status

Finished

Type

Public-Private Partnership, Hospitals

Location

Denmark

Customer

Public sector contracting entity: Bygningsstyrelsen (previous Slots- og ejendomsstyrelsen). Client: PPP Randers P-Hus by MT Højgaard, DNB Nord, Sampension and PKA

Collaborators

Operating agreement with DEAS. Architect: Aarhus Arkitekterne

Built in a PPP partnership with the Central Jutland Region

The Central Jutland Region decided to have the multi-storey car park built in a Public-Private Partnership (PPP), where private companies are responsible for everything from finance and design to construction, operation and maintenance. The Central Jutland Region chose a PPP team comprising DEAS (previously known as Dan-Ejendomme), DnB NOR Bank and MT Højgaard.

In a PPP project like this, the partners’ common focus on quality and sustainable solutions means that together they achieve a robust overall economy. The great advantage in being part of a PPP – both for this project in Randers and in general – is that all parties prioritise the economics over a span of years, and not just the short-term.

The multi-storey car park at the regional hospital in carpark will ease the access for patients, relatives and staff.

The use of expanded metal ensures that the house appears partly transparent.

Built on sloping ground

The multi-storey car park has been built on an incline and, in order to optimise the area, we minimised the length of the ramps by allowing all parking decks in the building to slope by 3.5% in relation to the ground. Maximum driving comfort is therefore ensured on the ramps between the floors.

MT Højgaard has built a multi-storey car park with a total of 564 parking spaces.

Light and airy ambiance

The building has been created using expanded metal. This ensures that the house appears partly transparent, which creates a light and airy ambiance.

To top

This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Read more about cookies

You are now leaving MT Højgaard's website to visit MTH GROUP website